Konferencebloggen

Her finder du artikler, billeder og stemningsrapporter fra Storbykonferencen 2022.

Det hele er nu samlet i et magasin, som du finder her: Storbykonferencen_Magasin

Velkommen til Storbykonferencen 2022 – optakt

Velkommen til Storbykonferencen – Aarhus 2022

Så er vi klar!

Så er vi klar! Deltagerne strømmer ind fra sneen. Vi glæder os til at skyde Storbykonferencen igang fra scenen! Gå til forsiden af Konferencebloggen

Susan Hart – Learning to connect

Personlige evner som f.eks. evnen til at være imødekommende, socialisere, komme videre ovenpå stress eller skamfulde situationer er ikke noget vi er født med.

Lidt til den visuelle hukommelse

Vi husker og lærer bedst på forskellige måder. På Storbykonferencen 2022 vil Anne Dissing fra Børn og Unge, Aarhus Kommune give os, der husker i billeder, en hjælpende hånd. Anne tegner nemlig fra hver key note.

Anders Bakken – Konsekvenser af Covid-restriktioner for de unge 

I Norge er der gennemført flere undersøgelser af unges livsvilkår under corona-pandemien. I dette oplæg præsenterer Anders Bakken, hvad undersøgelserne siger om corona-periodens betydning for norske unges syn på egen fremtid.  

Onsdag aften – kulturelt program

Onsdag aften – kulturelt program Her kan du nyde galleriet for onsdag aftens kulturelle program. Vi udvider galleriet i løbet af dagen. Gå til forsiden af Konferencebloggen

Øyvind Kvello – Det gode børneliv er under pres

Flere børn og unge i Skandinavien kæmper med psykisk sårbarhed på trods af omfattende velfærdssystemer. Professor Øyvind Kvello peger på, at den moderne og tilpasningsdygtige unge ofte også er plaget af ensomhed, og derfor er arbejdet med nære relationer af afgørende betydning.

Henrik Seiding – Gellerup, en bydel under forvandling

Henrik Seidings keynote omhandlede udviklingen af Gellerup – og hvorfor denne udvikling er vigtig i fremtiden. 

Jonas Lieberkind – Ungdommens balancegang

Jonas Lieberkind forsker i unge menneskers dannelsesrejse og politiske engagement i de nordiske storbyer. Hvordan formes håb eller frygt for fremtiden? Hvordan takler de unge deres opfattelse af nutiden og fremtiden? Hvorfor er nogle generationer af unge mere politisk engagerede end andre? Og hvordan står det til med netop denne tids ungdomsgenerations håb for fremtiden i de nordiske storbyer? 

To be continued…

To be continued… Efter påsken vil vi opdatere bloggen her med videointerviews af vores key note speakers, billeder fra festaftenen og ikke mindst slides fra de spændende og inspirerende key notes! Men nu – ferie🐣

Interview – Susan Hart

Interview – Susan Hart Hvordan medvirker vi, som professionelle, til at skabe håb for fremtiden hos de unge? Vi har spurgt Susan Hart om netop dette spørgsmål:

Interview – Anders Bakken

Interview – Anders Bakken I Norge er der gennemført flere undersøgelser af de unges liv og trivsel under corona-nedlukningen. Vi har spurgt Anders Bakken, hvad der var mest overraskende for ham, i resultaterne af disse undersøgelser.

Interview – Øyvind Kvello

Interview – Øyvind Kvello Hvordan skaber vi trivsel og håb for de børn og unge, der har det svært? Netop dét var vi spurgt Øyvind Kvello om:

Interview – Henrik Seiding

Interview – Henrik Seiding Hvad er visionen for bydelen Gellerup – og hvordan skal forandringerne skabes? Det har vi spurgt Henrik Seiding om:

Interview – Jonas Lieberkind

Interview – Jonas Lieberkind Vi vil jo gerne de unge det bedste. Men hvordan hjælper vi rent faktisk de unge bedst på vej i livet? Det har vi spurgt Jonas Lieberkind om:

Besøg i Gellerup

Besøg i Gellerup Her kan du se billeder fra besøget i Gellerup. Læs referatet fra Henrik Seidings key note om Gellerup her.

Workshops

Galleri Her kan du se billeder fra de mange workshops.

Festaften

Torsdag aften dannede Radisson Blu Scandinavia Hotel rammen om en skøn festaften.

YOUTH CITY FUTURE LAB

YOUTH CITY FUTURE LAB Forud for Storbykonferencen mødtes unge virtuelt på tværs af de nordiske storbyer for at drøfte fælles udfordringer og muligheder til ungdomskonferencen Youth City Future Lab. De unges perspektiver blev videreført på Storbykonferencen, hvor man kunne besøge de unges væg. Du kan få et indblik i resultaterne fra Youth City Future Lab … Læs mere