Storstadskonference

Storstadskonferencen Aarhus 2022 – også benævnt ”Storbyens hjerte og smerte” er en konference, der belyser børn og unges trivsel i de nordiske lande. Konferencen afholdes hvert andet år på skift mellem partnerskabets 10 byer og henvender sig til praktikere, embedsmænd, politikere og forskere, som beskæftiger sig med ungdomsspørgsmål under forskellige former.

Forud for Storstadskonferencen afholdes også ungdomskonferencen “Youth City Future Lab”. Her mødes unge på tværs af nordiske storbyer for at drøfte fælles udfordringer og muligheder. De unges perspektiver vil blive videreført på Storstadskonferencen.

Du kan læse mere om YFCL ved at klikke på linket øverst i højre hjørne. 

Tema: Unges håb for fremtiden

Ungdomsårene er en periode med store muligheder for at skabe håb hos den enkelte unge. I positive og støttende miljøer, kan de unge få mulighed for at blomstre. Ungdomsårene giver os et vigtigt ”window of opportunities”, hvor vi har mulighed for at sende de unge godt på vej. SK22 vil undersøge, hvordan vi kan være med til at skabe håb hos unge i de nordiske lande. Hvordan kan vi øge mulighederne for håb? Hvordan kan vi bruge det åbne vindue i ungdomsårene? Dette udfoldes i fire temaer:

 • Håb for unges emotionelle udvikling – uanset alder og tidlige livserfaringer
 • Unges håb og handlemuligheder i en global og digitaliseret verden
 • Bæredygtige familiers betydning for unges muligheder 
 • Unges dannelse og uddannelse – at blive til nogen

Oplægsholdere

Susan Hart

Susan Hart

Susan Hart tilbyder et neuropsykologisk perspektiv på håb for unges emotionelle udvikling – uanset alder og tidligere livserfaring.

Øyvind Kvello

Øyvind Kvello

Øyvind Kvello har en doktorgrad i udviklingspskykologi og er ansat ved Regionscenter for barn og unges psykiske helse i Oslo.

Anders Bakken

Anders Bakken

Anders Bakken tilbyder et sociologisk perspektiv på unges håb og handlemuligheder i en global og digitaliseret verden.

Jonas Lieberkind

Jonas Lieberkind

Jonas Lieberkind forsker i unges politiske og demokratiske dannelse ved Institut for Uddannelse og Pædagogisk, Aarhus Universitet.

Praktisk

 • Konferencedato: 6. – 8. april 2022
 • Offentliggørelse af program: Følger
 • Tilmelding: Oplysninger om tilmelding følger
 • Konferencested: Radisson Blu Scandinavia Hotel Aarhus. Hotellet ligger i gåafstand fra banegården og busstoppesteder til bl.a. lufthavnsbusser.
 • Kontakt: Henvendelser vedr. storstadskonferencen 2022 kan rettes til
  puf@mbu.aarhus.dk